Πτήσεις προς Χανιά

Πτήσεις προς τα Χανιά – τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε

 

Υπάρχουν πολλές αερογραμμές που παρέχουν πτήσεις προς τα Χανιά από ολόκληρη την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων είναι από τα πιο πολυσύχναστα στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας περισσότερους από 2 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Υπάρχουν τακτικές τοπικές πτήσεις προς Χανιά από την Αθήνα (γύρω στις 6 με 10 καθημερινά, αναλόγως της περιόδου), και επίσης απευθείας πτήσεις από Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Κατά τη θερινή περίοδο, οι πτήσεις προς τα Χανιά κυριολεκτικά πολλαπλασιάζονται, καθώς πολλές πτήσεις, τόσο από τακτικές αερογραμμές, όσο και από αερογραμμές τύπου τσάρτερ, μεταφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, κυρίως από τη Βόρεια και την Κεντρική Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς οι διεθνείς αερογραμμές που εκτελούν πτήσεις προς τα Χανιά είναι περιορισμένες, οι απευθείας πτήσεις από διεθνείς προορισμούς προς τα Χανιά είναι σχετικά περιορισμένες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα από όλο τον κόσμο, και στη συνέχεια μπορείτε να πάτε από την Αθήνα στα Χανιά με αεροπλάνο ή πλοίο. Αρκετές πτήσεις από διεθνείς προορισμούς φτάνουν και στο Ηράκλειο – μπορείτε να φτάσετε στα Χανιά από το Ηράκλειο με λεωφορείο.


Τοπικές πτήσεις προς τα Χανιά

Οι τοπικές πτήσεις προς τα Χανιά από την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας εξυπηρετούνται από την Aegean Airlines και την Olympic Air.

Η Aegean Airlines είναι μια από τις καλύτερες μικρές αερογραμμές της Ευρώπης, όπως φαίνεται και από τις πολλές βραβεύσεις της. Από την άλλη, η Olympic Air είναι μια ιστορική αερογραμμή, η οποία έχει στέρεα συνδέσει το όνομά της με τη σύγχρονη Ελλάδα.

Και οι δύο εθνικές αερογραμμές που παρέχουν πτήσεις προς τα Χανιά συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο ασφαλείς στην Ευρώπη, με πολύ έμπειρο προσωπικό και άριστη εξυπηρέτηση. Στο κοντινό μέλλον, προγραμματίζεται να γίνει συγχώνευση αυτών των δύο μεγαλύτερων Ελληνικών αερογραμμών.


Διεθνείς πτήσεις προς τα Χανιά

Υπάρχουν αρκετές διεθνείς αερογραμμές που έχουν τακτικά αεροπορικά δρομολόγια προς τα Χανιά. Αυτές συμπεριλαμβάνουν την Air Berlin, η οποία συνδέει τα Χανιά με το Βερολίνο, και την Transaero, η οποία συνδέει τα Χανιά με τη Μόσχα.

Επίσης, πολλές αερογραμμές παρέχουν απευθείας πτήσεις προς τα Χανιά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, Αυτές συμπεριλαμβάνουν την Easyjet, την Austrian Airlines, την Condor, την Jetairfly, τη Luxair, την Thomson Airways, την Transavia, την TUIfly, τη Finnair, την Iberworld και τη Novair.

Καθώς πρακτικά όλοι οι επισκέπτες από το εξωτερικό φτάνουν στα Χανιά με αεροπλάνο, αν έρχεστε από το εξωτερικό είναι καλό να γνωρίζετε τις απευθείας πτήσεις προς Χανιά από τη χώρα που έρχεστε, αν ο προορισμός σας είναι η Δυτική Κρήτη. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, που οι πτήσεις προς τα Χανιά έχουν κυριολεκτικά πολλαπλασιαστεί, μπορείτε να γλιτώσετε χρόνο και χρήμα αν πετάξετε απευθείας στα Χανιά, απ’ ότι αν πετάξετε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και στη συνέχεια μεταβείτε στα Χανιά με άλλο μέσο.

 

Βρείτε ξενοδοχεία στα Χανιά >>