Παραλίες στα Χανιά

Παραλίες στα Χανιά: Διαθέτοντας μια μοναδική ποικιλία από εξαιρετικές παραλίες, η περιοχή των Χανίων μπορεί να καταπλήξει κάθε λάτρη των παραλιών.

 

Οι παραλίες στα Χανιά πιθανόν αποτελούν την πιο ποικίλη συλλογή από παραλίες στη Μεσόγειο Θάλασσα! Σε κάθε γωνιά της περιοχής των Χανίων, στα βόρεια, στα νότια, και στα δυτικά, βρίσκονται δεκάδες εξαιρετικές παραλίες.

Οι παραλίες στα Χανιά έχουν το προνόμιο να βρίσκονται στην πιο “πράσινη” περιοχή της Κρήτης, όπου και είναι συνηθισμένο να βρίσκετε πολλά δέντρα δίπλα στην ακτή, τα οποία προσφέρουν άφθονη σκιά στους επισκέπτες. Από τη βόρεια ακτή μέχρι τη νότια ακτή, οι παραλίες των Χανίων θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.


Παραλίες στα Χανιά – στη βόρεια ακτή του νησιού

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές παραλίες στη βόρεια ακτή της περιοχής των Χανίων. Στα δυτικά της πόλης των Χανίων βρίσκουμε τις υπέροχες παραλίες των Αγίων Αποστόλων, της Αγίας Μαρίνας, του Πλατανιά, του Μάλεμε, του Ταυρωνίτη και του Κολυμπαρίου. Όλες σχεδόν αυτές οι παραλίες στα Χανιά είναι καλά οργανωμένες και προσφέρουν πολλές ανέσεις στους επισκέπτες. Πιθανόν οι καλύτερες παραλίες στην περιοχή είναι οι παραλίες του Πλατανιά και της Αγίας Μαρίνας. Σε αυτές μπορείτε να βρείτε ότι θελήσετε, αλλά και να κολυμπήσετε όλη την ημέρα στις πολύ μεγάλες ακτές τους, οι οποίες, αν υπολογίσουμε τις παραλίες και στα δύο θέρετρα, τα οποία βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, έχουν συνολικό μήκος μεγαλύτερο από 5 χιλιόμετρα. Ο Πλατανιάς και η Αγία Μαρίνα θεωρούνται οι καλύτερες οργανωμένες παραλίες στη Δυτική Κρήτη.

Στα ανατολικά της πόλης των Χανίων βρίσκουμε τη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, η οποία διαθέτει πολλές θαυμάσιες παραλίες, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών παραλιών στο Μαράθι, το Λουτράκι, τον Καλαθά και τον Σταυρό. Από αυτές τις παραλίες, οι παραλίες στο Μαράθι και στο Λουτράκι, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά η μια στην άλλη, έχουν πεντακάθαρα νερά. Όσον αφορά τις παραλίες στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, ένα πράγμα που απευθείας έρχεται στο μυαλό είναι η διάσημη κλασική ταινία “Αλέξης Ζορμπάς”, η οποία γυρίστηκε στην παραλία του Σταυρού.

Προχωρώντας ανατολικά, κατά μήκος της βόρειας ακτής της περιοχής των Χανίων, βρίσκουμε την εντυπωσιακή χερσόνησο του Αποκόρωνα. Ο Αποκόρωνας, παρόλο που είναι γενικά ορεινή περιοχή, διαθέτει κάποιες υπέροχες παραλίες, οι οποίες δεν επηρεάζονται από τους ανέμους, όπως αυτές στις Καλύβες και την Αλμυρίδα, οι οποίες και αποτελούν εξαιρετικά μέρη για να απολαύσετε τη θάλασσα και τον ήλιο της Κρήτης.

Πηγαίνοντας ακόμη πιο ανατολικά από τον Αποκόρωνα, στη βορειοανατολική γωνία του Νομού Χανίων βρίσκουμε το θέρετρο της Γεωργιούπολης, με τη μεγάλη αμμώδη παραλία του.

Πηγαίνοντας δυτικά από την πόλη των Χανίων, και μετά την παραλία του Κολυμπαρίου, βρίσκουμε τις δύο χαρακτηριστικές μακρόστενες χερσονήσους της βορειοδυτικής Κρήτης, τη Ροδοπού και τη Γραμβούσα. Υπάρχουν πολλές θαυμάσιες παραλίες σε αυτές τις δύο χερσονήσους, όπως και στη δυτική ακτή της Κρήτης, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι γνωστές παραλίες των Χανίων στα Αφράτα, τις Μένιες, τη Ραβδούχα, τον Κίσσαμο, τον Μπάλο, τα Φαλάσαρνα και το Σφηνάρι. Από αυτές, οι δύο πιο γνωστές – και κυριολεκτικά διάσημες – παραλίες είναι ο Μπάλος και τα Φαλάσαρνα. Ο Μπάλος είναι μια πραγματική τροπική λιμνοθάλασσα στη καρδιά της Μεσογείου, και τα Φαλάσαρνα είναι μια παραλία με πεντακάθαρη θάλασσα που βρίσκεται σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον.


Παραλίες στα Χανιά – στη νότια ακτή του νησιού

Πολλές από τις παραλίες στα νότια της περιοχής των Χανίων είναι πραγματικά εντυπωσιακές! Στο δυτικό και το κεντρικό τμήμα της νότιας ακτής της περιοχής των Χανίων, βρίσκουμε τις παραλίες στο Ελαφονήσι, την Παλαιόχωρα, τη Λισσό, τη Σούγια, την Αγία Ρουμέλη και τον Άγιο Παύλο. Ανάμεσά τους, οι υπέροχες παραλίες των Χανίων στο Ελαφονήσι, την Παλαιόχωρα, τη Σούγια και την Αγία Ρουμέλη έχουν τεράστια φήμη ανάμεσα στους λάτρεις των παραλιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παραλία στο Ελαφονήσι είναι μια τροπική λιμνοθάλασσα με λευκή και ροζ άμμο, μέσα σε ένα προστατευόμενο, μοναδικό φυσικό περιβάλλον απερίγραπτης ομορφιάς. Η Παλαιόχωρα είναι ο πιο γνωστός ταξιδιωτικός προορισμός στη Νοτιοδυτική Κρήτη με όχι λιγότερες από 10 υπέροχες παραλίες στη γύρω περιοχή. Η Σούγια είναι ένα μικρό χωριό με μια εξαιρετική παραλία, ιδανική για πλήρη απομόνωση. Και η Αγία Ρουμέλη είναι μια ιστορική τοποθεσία όπου το ποτάμι συναντά τη θάλασσα μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον.

Τέλος, στα νοτιοανατολικά του Νομού Χανίων βρίσκουμε τις εξαιρετικές παραλίες της γνωστής περιοχής των Σφακίων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι παραλίες στον Φοίνικα, το Λουτρό, τον Ίλιγκα, τη Χώρα Σφακίων, το Φραγκοκάστελο, καθώς και οι παραλίες Γλυκά Νερά και Βριτομάρτης. Παρόλο που είναι δύσκολο να διαλέξουμε τις καλύτερες από αυτές τις υπέροχες παραλίες των Χανίων, η παραλία με τα πεντακάθαρα νερά στο γραφικό χωριουδάκι Λουτρό βρίσκεται σε αυτό που έχει χαρακτηριστεί από ταξιδιωτικούς οδηγούς ως ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά της Μεσογείου. Και δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και την ιστορική τοποθεσία της παραλίας του Φραγκοκάστελλου, με το Ενετικό κάστρο του 14ου αιώνα.

Υπάρχουν πολλές ωραίες παραλίες στα Χανιά , σε διάφορα είδη και μεγέθη, και είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψουν. Ανάμεσα στις παραλίες της Κρήτης, οι παραλίες των Χανίων απολαμβάνουν με το δίκιο τους τον τίτλο της καλύτερης συλλογής από θαυμάσιες παραλίες που το νησί έχει να προσφέρει.

 

Βρείτε ξενοδοχεία στα Χανιά >>