Παραλία Σαρακήνικο, Κρήτη

Παραλία Σαρακήνικο, Κρήτη: Μια παρθένα παραλία γεμάτη φύση

 

Η παραλία Σαρακήνικο στην Κρήτη είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες στο νησί της Γαύδου, που αποτελεί το νοτιότερο σημείο της Ελλάδας. Η Γαύδος βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Χώρας Σφακίων, και ο μόνος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι με καράβι από την Χώρα Σφακίων ή την Παλαιόχωρα.

 Η παραλία Σαρακήνικο είναι πολύ δημοφιλής στους ταξιδιώτες στην Κρήτη, και πολλοί από τους επισκέπτες της είναι τακτικοί επισκέπτες. Παρόλο που το νησί της Γαύδου δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο, σε σχέση με άλλους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Κρήτη, η παραλία Σαρακήνικο και οι άλλες παραλίες αυτού του μικρού νησιού έχουν μια ποιότητα που γοητεύει τον επισκέπτη.

Το όνομα της παραλίας, “Σαρακήνικο”, έχει να κάνει με το μακρινό της παρελθόν, όταν χρησιμοποιούταν ως ορμητήριο από τους Σαρακηνούς πειρατές. Το Σαρακήνικο είναι ένας από τους 5 οικισμούς της Γαύδου.


Παραλία Σαρακήνικο, Κρήτη – η παραλία και πώς να φτάσετε εκεί

Η παραλία Σαρακήνικο βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Γαύδου. Η παραλία απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Γαύδου και μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην παραλία με τα πόδια από το λιμάνι σε 20 λεπτά περίπου.

Η παραλία Σαρακήνικο στην Κρήτη είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στη Γαύδο, αλλά μην περιμένετε να βρείτε πολλούς συνταξιδιώτες. Παρόλο που στην αιχμή της τουριστικής περιόδου μπορεί να βρείτε αρκετούς επισκέπτες εκεί, για τα δεδομένα της ησυχίας των παραλιών της Γαύδου, τις περισσότερες φορές η παραλία έχει μια χαρακτηριστική γοητεία απομόνωσης. Αυτό έχει επίσης να κάνει και με τον πληθυσμό της Γαύδου – στο νησί υπάρχουν λιγότεροι από 100 μόνιμοι κάτοικοι, και στην αιχμή της τουριστικής περιόδου υπάρχουν μόλις 2.500 επισκέπτες περίπου σε ολόκληρο το νησί.

Η παραλία Σαρακήνικο είναι αμμώδης και έχει πεντακάθαρα νερά. Δίπλα στην παραλία υπάρχουν πολλοί αιωνόβιοι κέδροι. Παρόλο που το νησί αποτελεί το νοτιότερο σημείο της Ελλάδας, τα νερά στις παραλίες του είναι γενικά πιο κρύα από τις παραλίες στη Βόρεια Κρήτη.

Έχετε κατά νου ότι η παραλία Σαρακήνικο είναι ένα από τα μέρη της Κρήτης που είναι δημοφιλή στους γυμνιστές. Αυτό πιθανώς είναι καλό, καθώς οι γυμνιστές προτιμούν τις καλύτερες παραλίες!


Παραλία Σαρακήνικο, Κρήτη – ανέσεις

Οι παραλίες της Γαύδου έχουν γενικά λίγες ανέσεις. Η παραλία Σαρακήνικο είναι πιθανώς η πιο “κοσμοπολίτικη” από αυτές: Διαθέτει λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνα και μίνι μάρκετ.

Το φαγητό στην παραλία Σαρακήνικο αποτελεί μια εμπειρία που θα τη θυμάστε. Η Γαύδος είναι ονομαστή για το φρέσκο ψάρι της, το κρέας της και τα γαλακτοκομικά της προϊόντα.

Όπως στις περισσότερες παραλίες της Γαύδου, έτσι και στο Σαρακήνικο υπάρχει η δυνατότητα για ελεύθερο κάμπινγκ, κάτι που πολλοί επισκέπτες κάνουν.

Η παραλία Σαρακήνικο είναι μια ιδιαίτερη παραλία της Κρήτης, γεμάτη από ανεπιτήδευτη γοητεία και φύση. Αν σας αρέσουν οι παρθένες παραλίες, και είστε ένας οικολογικά ευαισθητοποιημένος ταξιδιώτης, με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον, η παραλία Σαρακήνικο στην Κρήτη θα σας ενθουσιάσει.

 

Βρείτε ξενοδοχεία στα Χανιά >>