Καλύβες Κρήτης

Καλύβες Κρήτης: Ένα αυθεντικό παραθαλάσσιο χωριό των Χανίων, με πολλά δέντρα και υπέροχες παραλίες.

 

Οι Καλύβες Κρήτης είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης των Χανίων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο για να πάτε από την πόλη των Χανίων στις Καλύβες.

Οι Καλύβες της Κρήτης είναι ένα μεγάλο χωριό με περίπου 1.300 κατοίκους. Βρίσκονται στη νότια πλευρά του γραφικού κόλπου της Σούδας και προσφέρουν εκπληκτική θέα στον κόλπο προς το βορρά και στα Λευκά Όρη προς το νότο.

Οι Καλύβες βρίσκονται στην αρχή της χερσονήσου του Αποκόρωνα, εάν πάτε από την πόλη των Χανίων μέσω του παραλιακού δρόμου. Έχει απόσταση μόνο 3 χιλιομέτρων από το πιο γνωστό παραλιακό θέρετρο του Αποκόρωνα, την Αλμυρίδα.


Καλύβες Κρήτης – εξαιρετικές παραλίες στη νότια πλευρά του κόλπου της Σούδας

Οι Καλύβες έχουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες στη βορειοδυτική Κρήτη. Υπάρχουν δύο κύριες παραλίες, και οι δύο βραβευμένες με τη γαλάζια σημαία.

Η πρώτη, η ανατολικότερη, είναι η κύρια παραλία μέσα στο χωριό. Είναι όμορφη, αμμώδης και εκτείνεται κατά μήκος του χωριού. Είναι η πιο δημοφιλής παραλία, με ανέσεις για τους επισκέπτες, που περιλαμβάνουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η παραλία είναι κατάλληλη και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η δεύτερη παραλία στις Καλύβες Χανίων είναι η δυτική. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό και από πολλούς θεωρείται η καλύτερη από τις δύο. Αυτή η παραλία είναι αρκετά πιο ήσυχη και έχει λιγότερο κόσμο από την πρώτη. Αποτελείται από μια μεγάλη λωρίδα άμμου και είναι ασφαλής για παιδιά, όπως και αυτή μέσα στο χωριό, ενώ θα βρείτε και εδώ ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ένα από τα καλύτερα στοιχεία της δεύτερης παραλίας είναι τα μεγάλα δέντρα πολύ κοντά στην παραλία, που προσφέρουν σκιά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Υπάρχουν, επίσης, κάποιες ταβέρνες και καφετέριες.


Καλύβες Κρήτης – Αίσθηση ενός πραγματικού Κρητικού χωριού

Παρόλο που οι Καλύβες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στους ταξιδιώτες, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την αυθεντική ατμόσφαιρα ενός χωριού της υπαίθρου. Αυτό είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί στην περίπτωση των Καλυβών, καθώς είναι ένα από τα μεγάλα χωριά της περιοχής.

Οι Καλύβες Χανίων δίνουν την αίσθηση ότι είναι ένα ψαροχώρι όπως τα παλιά χρόνια, πριν από το μαζικό τουρισμό. Το χωριό είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να φάτε φρέσκο ψάρι – οι ψαροταβέρνες στις Καλύβες είναι γνωστές σε όλη την γύρω περιοχή.

Τα περισσότερα σπίτια στις Καλύβες Κρήτης είναι γραφικά. Κάποια από αυτά είναι παλιά, άλλα ανακαινισμένα και κάποια καινούργια.

Μέσα από τις Καλύβες κυλάει ο παταμός Ξυδάς. Ο ποταμός αυτός δροσίζει το χωριό τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, και είναι η αιτία για την πλούσια βλάστηση: τόσο το χωριό όσο και η γύρω περιοχή είναι από τα πιο πράσινα μέρη στην Κρήτη.

Καθώς οι Καλύβες είναι ένα μεγάλο χωριό και ένας δημοφιλής προορισμός, προσφέρει πολλές ανέσεις στον επισκέπτη, όπως εστιατόρια και ψαροταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία με τοπικά προïόντα, κάβες, τράπεζα και ΑΤΜ, φαρμακεία και σταθμό βενζίνης.

Οι Καλύβες της Κρήτης είναι ένας θαυμάσιος προορισμός αν θέλετε να απολαύσετε την Κρήτη της υπαίθρου. Η αυθεντική ατμόσφαιρα του χωριού αυτού του νομού Χανίων, μαζί με τις υπέροχες παραλίες και τις εξαιρετικές υποδομές για τους επισκέπτες

 

Βρείτε ξενοδοχεία στα Χανιά >>