Η καλύτερη παραλία στην Κρήτη

Η καλύτερη παραλία στην Κρήτη: Η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας, αλλά εδώ θα βρείτε κάποιες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε…

 

Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξουμε την καλύτερη παραλία στην Κρήτη, καθώς το νησί είναι γεμάτο από θαυμάσιες παραλίες, οι οποίες ταιριάζουν σε διαφορετικούς λάτρεις των παραλιών. Όντως, η ποικιλία από παραλίες στο νησί της Κρήτης είναι τεράστια, με εκατοντάδες παραλίες για να διαλέξετε ανάμεσά τους!

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες πολύ ξεχωριστές παραλίες στην Κρήτη, οι οποίες αξίζουν τον τίτλο της καλύτερης παραλίας της Κρήτης. Και καθώς αυτός ο οδηγός είναι για τα Χανιά, θα αναφέρουμε τις τρεις παραλίες στην περιοχή των Χανίων, οι οποίες πιστεύουμε ότι αποτελούν τους πιο πιθανούς υποψήφιους για την καλύτερη παραλία στην Κρήτη.


Η καλύτερη παραλία στην Κρήτη – Η πρώτη μας επιλογή: Πλατανιάς- Αγία Μαρίνα

Η παραλία στα θέρετρα του Πλατανιά και της Αγίας Μαρίνας θα μπορούσε εύκολα να ανακηρυχτεί ως η καλύτερη παραλία στην Κρήτη. Τα δύο διάσημα θέρετρα, έτσι όπως βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, δημιουργούν μαζί μια μέγα-παραλία με μήκος μεγαλύτερο από 5 χιλιόμετρα! Η αμμώδης παραλία στον Πλατανιά και την Αγία Μαρίνα είναι πολύ καλά οργανωμένη και προσφέρει εκπληκτική θέα στο γραφικό νησάκι της Θοδωρούς, ή Άγιοι Θεόδωροι, που βρίσκεται στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Κρήτης.

Στην παραλία του Πλατανιά και της Αγίας Μαρίνας μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε θελήσετε όσον αφορά τις ανέσεις, καθώς και υπέροχα μέρη για φαγητό, ξεκούραση, δραστήριες διακοπές, και για να απολαύσετε τη διάσημη νυχτερινή ζωή της περιοχής. Επίσης, τα παραδοσιακά χωριουδάκια του Άνω Πλατανιά και της Άνω Αγίας Μαρίνας είναι πολύ κοντά, στους λόφους ακριβώς πάνω από την παραλία, ενώ η πασίγνωστη πόλη των Χανίων βρίσκεται σε λιγότερα από 10 χιλιόμετρα απόσταση προς τα ανατολικά. Πραγματικά, δεν μπορούμε να σκεφτούμε ένα ιδανικότερο μέρος και μια καλύτερη παραλία για τις επόμενες διακοπές σας στην Κρήτη.


Η καλύτερη παραλία στην Κρήτη – Η δεύτερή μας επιλογή: Αλμυρίδα

Η Αλμυρίδα έχει το προνόμιο να βρίσκεται στη βάση της χερσονήσου του Αποκόρωνα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων ανατολικά από την πόλη των Χανίων και είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη στην Ελλάδα όσον αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό. Ο Αποκόρωνας είναι πιθανόν η πιο “πράσινη” περιοχή της Κρήτης, με πλήθος δέντρων που προσφέρουν σκιά και δροσερό κλίμα ακόμη και μέσα στο ζεστό καλοκαίρι της Κρήτης. Επίσης διαθέτει αρκετά παραδοσιακά ορεινά χωριά, τα οποία συνδυάζουν το παρελθόν και το παρόν με εντυπωσιακό τρόπο.

Η Αλμυρίδα, μαζί με τις κοντινές Καλύβες και τη γειτονική βραχώδη Πλάκα, αποτελούν τα μόνα παραθαλάσσια χωριά στον Αποκόρωνα. Είναι εύκολο να “ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά” την παραλία της Αλμυρίδας. Η παραλία είναι αμμώδης και βρίσκεται μέσα σε ένα γραφικό κολπίσκο, με τα εντυπωσιακά βουνά του Αποκόρωνα στα νότια. Οι πολλοί τακτικοί επισκέπτες της Αλμυρίδας παίρνουν όρκο ότι αυτή είναι η καλύτερη παραλία στην Κρήτη!


Η καλύτερη παραλία στην Κρήτη – Η τρίτη μας επιλογή: Παλαιόχωρα

Παρόλο που υπάρχουν πραγματικά θαυμάσιες παραλίες στη νότια ακτή της περιοχής των Χανίων, όπως αυτές στο Ελάφονήσι, την Αγία Ρουμέλη και το Λουτρό, η επιλογή μας για την καλύτερη παραλία στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κρήτης είναι η Παλαιόχωρα.

Η Παλαιόχωρα δεν διαθέτει απλά μία ή δύο παραλίες. Μέσα και γύρω από το χωριό, υπάρχουν περίπου 10 θαυμάσιες παραλίες! Είναι διαφόρων ειδών, από πολυσύχναστες μέχρι απομονωμένες, αμμώδεις ή με βότσαλο κοκ, αλλά τα νερά τους είναι πεντακάθαρα και αποτελούν πραγματική απόλαυση για τους λουόμενους.

Αν προσθέσουμε και την ακαταμάχητη γοητεία του χωριού της Παλαιόχωρας, που είναι το πιο διάσημο θέρετρο στη Νοτιοδυτική Κρήτη, οι παραλίες στην Παλαιόχωρα θα μπορούσαν εύκολα να είναι ένας πρώτης τάξης υποψήφιος για την καλύτερη παραλία στην Κρήτη.

Η καλύτερη παραλία στην Κρήτη πρέπει πραγματικά να ξεχωρίζει, καθώς το νησί διαθέτει πάμπολλες θαυμάσιες παραλίες για να διαλέξετε. Παρόλο που είναι θέμα προσωπικού γούστου, οι τρεις παραλίες που είδαμε παραπάνω μπορούν να καταπλήξουν ακόμη και τον πιο αδιάφορο λάτρη των παραλιών, και καθεμιά τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη παραλία στην Κρήτη.

 

Βρείτε ξενοδοχεία στην Κρήτη >>