Ειδικές εκδρομές στην Κρήτη

Ειδικές εκδρομές στην Κρήτη – από διακοπές δράσης μέχρι εργαστήρια πνευματικών δραστηριοτήτων, η Κρήτη διαθέτει μια ασύγκριτη ποικιλία από ειδικές εκδρομές και δραστηριότητες.

 

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ειδικές εκδρομές στην Κρήτη, καθώς το νησί αποτελεί πόλο έλξης για κάθε λογής ανθρώπους, με διαφορετικά αγαπημένα χόμπι και δραστηριότητες. Από τις διακοπές δράσης, μέχρι τις οικολογικές, τις πνευματικές, ή τις δημιουργικές, η Κρήτη έχει κάτι να προσφέρει στον καθένα, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις του.

 Οι ειδικές εκδρομές στην Κρήτη οργανώνονται από ταξιδιωτικά γραφεία ή ανθρώπους που έχουν πάθος γι’ αυτό που κάνουν. Εξερευνώντας τη Κρήτη μέσα από μια εξειδικευμένη εκδρομή μπορεί να είναι μια από τις πιο ικανοποιητικές – και αξιομνημόνευτες – ταξιδιωτικές εμπειρίες.


Ειδικές εκδρομές στην Κρήτη – με τα πόδια, με ποδήλατο, ή μέσω της θάλασσας

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε πολύ ενδιαφέρουσες εκδρομές πεζοπορίας στη Δυτική Κρήτη. Μερικές από τις καλύτερες εξειδικευμένες εκδρομές αυτού του είδους γίνονται στις βουνοκορφές και τα φαράγγια των Λευκών Ορέων, όπως αυτές στο Όρος Γκίγκιλος και στα φαράγγια της Σαμαριάς, της Αράδενας και της Ίμπρου. Πολύ εντυπωσιακές είναι επίσης και κάποιες παραθαλάσσιες πεζοπορίες στη νοτιοδυτική Κρήτη.

Προτεινόμενες εξειδικευμένες εκδρομές στην Κρήτη είναι επίσης οι εκδρομές με μοτοσυκλέτα στην Κεντρική Κρήτη και την Ανατολική Κρήτη. Υπάρχουν εξαιρετικές διαδρομές στον Ψηλορείτη, στο οροπέδιο της Νίδας, στον Ζαρό και τη νοτιοανατολική ακτή, στα Όρη Δίκτη και στο οροπέδιο του Λασιθίου.

Αν προτιμάτε να βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα, υπάρχουν πολλά ταξιδιωτικά γραφεία που προσφέρουν ιστιοπλοϊκές εκδρομές. Από τα δυτικά μέχρι τα ανατολικά, και από τα βόρεια μέχρι τα νότια, υπάρχουν εξαιρετικές δυνατότητες σε ολόκληρο το νησί για ειδικές ιστιοπλοϊκές εκδρομές στην Κρήτη.


Ειδικές εκδρομές στην Κρήτη – εργαστήρια δημιουργικών και πνευματικών δραστηριοτήτων

Αν προτιμάτε τις δημιουργικές ή πνευματικές δραστηριότητες, υπάρχουν επίσης πολλές εξειδικευμένες δραστηριότητες στην Κρήτη για εσάς. Το καλοκαίρι, υπάρχουν εργαστήρια για καλλιτέχνες, ηθοποιούς, φωτογράφους και συγγραφείς. Αν είστε δημιουργικός χαρακτήρας, η Κρήτη είναι ένας τόπος που μπορεί να σας προσφέρει ατελείωτη έμπνευση. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτά τα εργαστήρια είναι πολύ δημοφιλή.

Άλλο πολύ ενδιαφέρον είδος ειδικής εκδρομής στην Κρήτη είναι αυτό που εξοικειώνει τους επισκέπτες με τη χλωρίδα και την πανίδα του νησιού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι εκδρομές στη Δυτική Κρήτη που εξερευνούν τα αγριολούλουδα και τα θεραπευτικά βότανα του νησιού.

Τέλος, για τους λάτρεις της γιόγκα, οι καλύτερες εξειδικευμένες δραστηριότητες στην Κρήτη γίνονται στο Νότιο Ρέθυμνο. Στην γραφική παραλία του Αγίου Παύλου βρίσκεται ένα γνωστό κέντρο γιόγκα. Το φυσικό περιβάλλον της ήσυχης παραλίας και ο εντυπωσιακός κόλπος είναι ιδανικά για χαλάρωση και διαλογισμό. Ένα άλλο ενδιαφέρον κέντρο γιόγκα βρίσκεται στην κοντινή παραλία Τριόπετρα.

Οι ειδικές εκδρομές στην Κρήτη είναι πολλών ειδών. Υπάρχουν αυτές που προσφέρουν έντονη δραστηριότητα και διακοπές γεμάτες αδρεναλίνη.  Και υπάρχουν αυτές που σας φέρνουν σε επαφή με τον ενδότερό σας εαυτό και επιχειρούν να απελευθερώσουν τα δημιουργικά σας ταλέντα. Καθώς η Κρήτη είναι ένας μοναδικός τόπος παγκοσμίως, με πλούσια ιστορία χιλιάδων ετών και μια ασύγκριτη “ενέργεια” από λαμπρούς πολιτισμούς του παρελθόντος, οι κατάλληλες ειδικές εκδρομές στην Κρήτη μπορούν να σας προσφέρουν τις ξεχωριστές εμπειρίες που αναζητάτε στις διακοπές σας..

 

Βρείτε ξενοδοχεία στην Κρήτη >>