Εκδρομή στα Χανιά

Μια εκδρομή στα Χανιά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακαλύψετε τους κρυμμένους θησαυρούς της περιοχής των Χανίων.

 

Όταν βρίσκεστε στη Δυτική Κρήτη, δοκιμάστε να κάνετε μια εκδρομή στα Χανιά – ή δύο, ή ακόμη περισσότερες! Η περιοχή των Χανίων, με την ποικιλομορφία της, τις θαυμάσιες παραλίες της, τα ψηλά βουνά, και την πλούσια ιστορία της, θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Μια εκδρομή στα Χανιά συνήθως συμπεριλαμβάνει τη μετάβαση στην ύπαιθρο των Χανίων και την επίσκεψη σε διαφορετικά αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος, τα οποία βρίσκονται διασκορπισμένα σε μια περιοχή. Άλλες εκδρομή στα Χανιά μπορεί να είναι πιο αποκλειστικές, για παράδειγμα η εκδρομή στο Φαράγγι της Σαμαριάς.


Εκδρομή στα Χανιά 1: Φαράγγι της Σαμαριάς

Πιθανώς η πιο γνωστή εκδρομή στα Χανιά, η εκδρομή στο Φαράγγι της Σαμαριάς αποτελεί βασική δραστηριότητα για τους επισκέπτες που τους αρέσουν οι διακοπές δράσης. Το Φαράγγι της Σαμαριάς, το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης, με συνολικό μήκος 16 χιλιομέτρων, δεν είναι μόνο ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης, αλλά επίσης και μια περιοχή με σπάνια αγριολούλουδα και βότανα, κρυστάλλινα νερά πηγών και τα διάσημα Κρι-Κρι, τα Κρητικά αγριοκάτσικα.

Αυτή η εκδρομή στα Χανιά ξεκινάει νωρίς το πρωί. Το τουριστικό λεωφορείο σας παίρνει από την πόλη των Χανίων – συνήθως απευθείας από το ξενοδοχείο σας. Περνάτε μέσα από την ορεινή περιοχή των Σφακίων μέχρι το οροπέδιο του Ομαλού, όπου κάνετε ένα διάλειμμα μισής ώρας περίπου για να απολαύσετε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Στη συνέχεια το λεωφορείο συνεχίζει στην είσοδο του φαραγγιού, στο λεγόμενο “Ξυλόσκαλο”, σε ύψος μεγαλύτερο των 1.200 μέτρων.

Το κύριο τμήμα της εκδρομής, η διάβαση του Φαραγγιού της Σαμαριάς, διαρκεί περίπου 5-6 ώρες. Έχετε κατά νου ότι, παρόλο που άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν να διασχίσουν το φαράγγι, θα πρέπει να είστε σε σχετικά καλή φυσική κατάσταση, και να μην έχετε προβλήματα όπως αδυναμία στα γόνατα, ή καρδιακά ή αναπνευστικά προβλήματα. Στο τέρμα του φαραγγιού, φτάνετε στο χωριό της Αγίας Ρουμέλης, ένα από τα πιο ήσυχα μέρη της περιοχής των Χανίων. Μετά από ένα διάλειμμα εκεί για φαγητό ή καφέ, παίρνετε το καραβάκι για τη Χώρα Σφακίων, όπου το λεωφορείο σας περιμένει για να σας γυρίσει στην πόλη των Χανίων και το ξενοδοχείο σας. Η εκδρομή τελειώνει γύρω στις 8 μμ.


Εκδρομή στα Χανιά 2: Το νησάκι της Γραμβούσας και η λιμνοθάλασσα του Μπάλου

Αυτή η εκδρομή στα Χανιά σας πηγαίνει στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού της Κρήτης, το οποία είναι ένα παρθένο, περιβαλλοντικά προστατευμένο μέρος.

Η εκδρομή ξεκινάει το πρωί. Το τουριστικό λεωφορείο σας παίρνει από την πόλη των Χανίων – συνήθως απευθείας από το ξενοδοχείο σας. Προχωράτε κατά μήκος της νέας εθνικής οδού μέχρι το λιμάνι της Κισάμου, όπου γύρω στις 10 μμ ανεβαίνετε στο καράβι.

Μετά από μια ώρα περίπου, φθάνετε στο νησάκι της Γραμβούσας, το πιο ενδιαφέρον ιστορικά σημείο της εκδρομής, όπου υπάρχει ένα γνωστό Ενετικό κάστρο στην κορυφή ενός ψηλού βραχώδους λόφου. Από το κάστρο, μπορείτε να απολαύσετε μια εκπληκτική θέα της γύρω περιοχής. Μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στα πεντακάθαρα νερά του νησιού.

Το επόμενο τμήμα αυτής της εκδρομής στα Χανιά είναι η μετάβαση στη διάσημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, όπου το καράβι σας πηγαίνει σε περίπου 15 λεπτά. Ο Μπάλος είναι μια πραγματική τροπική λιμνοθάλασσα στη Δυτική Κρήτη, όπου το κολύμπι αποτελεί μια εμπειρία μοναδική σε όλη την Ευρώπη! Εκτός από το να κολυμπήσετε, μπορείτε επίσης να θαυμάσετε το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της λιμνοθάλασσας. Έχετε κατά νου ότι δεν υπάρχουν δέντρα στη γύρω περιοχή, γι’ αυτό θα πρέπει να προνοήσετε για την προστασία σας από τον ήλιο. Συνήθως η στάση στη λιμνοθάλασσα διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Τέλος, το καράβι φεύγει από τον Μπάλο και επιστρέφει στο λιμάνι της Κισάμου. Το λεωφορείο σας περιμένει στο λιμάνι για να σας επιστρέψει στην πόλη των Χανίων και το ξενοδοχείο σας. Αυτή η εκδρομή στα Χανιά τελειώνει γύρω στις 7μμ.

Παρόλο που υπάρχουν πολλές άλλες εκδρομές, όπως αυτές στο Ελαφονήσι και στο Φαράγγι της Ίμπρου για παράδειγμα, τα παραπάνω θα σας δώσουν μια καλή ιδέα σχετικά με τις εκδρομές στα Χανιά. Καθώς η περιοχή των Χανίων αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά μέρη στην Ευρώπη, μια εκδρομή στα Χανιά είναι μια αξέχαστη εμπειρία, την οποία συνιστούμε θερμά.

 

Βρείτε ξενοδοχεία στα Χανιά >>