Γεωργιούπολη Κρήτης

Γεωργιούπολη Κρήτης: Ένα θέρετρο στα ανατολικά του νομού Χανίων με μεγάλη παραλία και υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

 

Η Γεωργιούπολη της Κρήτης αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη των Χανίων, πολύ κοντά στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Δυτικής Κρήτης, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Η απόστασή της από το Ρέθυμνο είναι περίπου 20 χιλιόμετρα.

Η Γεωργιούπολη Κρήτης πήρε το όνομά της από τον Γεώργιο, τον τότε βασιλιά της Ελλάδας κατά την περίοδο της επανένωσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η προηγούμενή της ονομασία ήταν Αλμυρούπολη, από τον ποταμό Αλμυρό που περνά πολύ κοντά από το χωριό. Στην ουσία, η Γεωργιούπολη είναι χτισμένη πάνω στο δέλτα του Αλμυρού.

Στη δεκαετία του ‘80, η Γεωργιούπολη ήταν ένα συνηθισμένο παραθαλάσσιο χωριό των Χανίων, όπου οι κύριες ασχολίες των ντόπιων ήταν το ψάρεμα, η γεωργία και η κτηνοτροφία. Από τότε, έγιναν κάποια μεγάλα ξενοδοχεία κοντά στην υπέροχη, μεγάλη παραλία του χωριού, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής συνεχίστηκε με γρήγορους ρυθμούς, και σήμερα η Γεωργιούπολη αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς στη Δυτική Κρήτη.

Μπορείτε εύκολα να φτάσετε στη Γεωργιούπολη με λεωφορείο, καθώς υπάρχουν συχνά δρομολόγια τόσο από τα Χανιά όσο και από το Ρέθυμνο.


Η όμορφη παραλία της Γεωργιούπολης Κρήτης

Ο κύριος λόγος για τον οποίο η Γεωργιούπολη έγινε γνωστό θέρετρο είναι η παραλία της: 9 χιλιόμετρα καταπληκτικής αμμώδους παραλίας με καθαρά νερά, στη μέση ενός ιδιαίτερα γραφικού τοπίου.

Η παραλία της Γεωργιούπολης Χανίων είναι καλά οργανωμένη, με πλήθος ξαπλώστρες και ομπρέλες. Γύρω από την παραλία, οι ανέσεις για τους επισκέπτες είναι εξαιρετικές, και περιλαμβάνουν ταβέρνες και εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, μίνι μάρκετ, φαρμακεία, ΑΤΜ και διάφορα καταστήματα.


Γεωργιούπολη Κρήτης – ένα χωριό ανάμεσα στη θάλασσα, το ποτάμι και τα βουνά

Η Γεωργιούπολη είναι το πιο γνωστό παραθαλάσσιο θέρετρο στην πολύ γραφική χερσόνησο του Αποκόρωνα και την ευρύτερη περιοχή της. Ο Αποκόρωνας συνδυάζει θάλασσα και βουνό και είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες περιοχές της Κρήτης.

Η Γεωργιούπολη Χανίων έχει υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Κοντά στο χωριό, ο πολύ γραφικός ποταμός Αλμυρός κυλά προς τη θάλασσα. Κοιτάζοντας νότια, στην αντίθετη πλευρά από την παραλία, οι ψηλές κορυφές των Λευκών Ορέων σχηματίζουν ένα υπέροχο τοπίο.

Κοντά στη Γεωργιούπολη, στον ποταμό Αλμυρό, κοντά στο δέλτα του, υπάρχει μια ολόκληρη αποικία θαλάσσιων χελωνών, όπου μπορείτε να πάτε με βάρκα.

Ο ποταμός Αλμυρός, που χύνεται στη θάλασσα, πηγάζει από τη λίμνη Κουρνά, τη μοναδική λίμνη με γλυκό νερό της Κρήτης. Η λίμνη αυτή βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Γεωργιούπολης σε μια εξαιρετικά γραφική τοποθεσία ανάμεσα στα βουνά.

Κοντά στη Γεωργιούπολη Χανίων μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το όμορφο χωριό Αργυρούπολη. Η Αργυρούπολη είναι ένας τόπος με πολλές πηγές και καταρράκτες με ολόδροσο νερό από τα Λευκά Όρη. Η Αργυρούπολη είναι το ιδανικό μέρος για φαγητό, καθώς οι ταβέρνες του χωριού είναι γνωστές σε όλη την περιοχή.

Η Γεωργιούπολη Κρήτης είναι ένα δημοφιλές θέρετρο στα βοριοανατολικά του νομού Χανίων, με υπέροχη παραλία και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Παρόλο που τους καλοκαιρινούς μήνες προσελκύει πολλούς επισκέπτες, μπορείτε πάντοτε να βρείτε μια ήσυχη γωνιά στη μεγάλη παραλία της Γεωργιούπολης, για να απολαύσετε τη θάλασσα και τον ήλιο της Κρήτης.

 

Βρείτε ξενοδοχεία στα Χανιά >>