Αεροδρόμια στην Κρήτη

Αεροδρόμια στην Κρήτη – η πρώτη σας επαφή με το νησί της Κρήτης

Τα αεροδρόμια στην Κρήτη αποτελούν το σημείο εισόδου για τη μεγάλη πλειοψηφία των επισκεπτών. Γενικά, τα αεροδρόμια στην Κρήτη είναι σύγχρονα και καλά εξοπλισμένα, προκειμένου να εξυπηρετούν το μεγάλο αριθμό επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Υπάρχουν 2 κύρια αεροδρόμια στην Κρήτη: το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου στα προάστια του Ηρακλείου, της πρωτεύουσας της Κρήτης, το οποίο εξυπηρετεί την Ανατολική Κρήτη, και το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων στο Ακρωτήρι, κοντά στην πόλη των Χανίων, το οποίο εξυπηρετεί τη Δυτική Κρήτη. Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχει επίσης και ένα μικρό αεροδρόμιο στη Σητεία στην Ανατολική Κρήτη για τοπικές πτήσεις, κυρίως προς την Αθήνα και το νησί της Καρπάθου.


Πηγαίνοντας από και προς τα αεροδρόμια της Κρήτης

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πάτε από και προς ένα αεροδρόμιο στην Κρήτη είναι χρησιμοποιώντας ταξί. Υπάρχουν πολλά που περιμένουν έξω από το αεροδρόμιο, και σας πηγαίνουν γρήγορα στο μέρος όπου μένετε.

Όσον αφορά τα λεωφορεία στα αεροδρόμια στην Κρήτη, στο Ηράκλειο υπάρχει λεωφορείο που σας πηγαίνει από το αεροδρόμιο στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της πόλης. Όσον αφορά το αεροδρόμιο των Χανίων, όμως, δεν υπάρχει τακτικό δρομολόγιο λεωφορείων από το αεροδρόμιο προς την πόλη των Χανίων μέχρι τώρα.

Αν έχετε ενοικιάσει αυτοκίνητο, ή θέλετε να το κάνετε, υπάρχουν γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και στα δύο αεροδρόμια της Κρήτης, όπου μπορείτε να πάρετε το αυτοκίνητό σας όταν φτάνετε και να το παραδώσετε όταν φεύγετε.


Αεροδρόμια στην Κρήτη: Το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο και το αεροδρόμιο στα Χανιά

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου, το μεγαλύτερο από τα αεροδρόμια της Κρήτης, βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στην περιοχή Αλικαρνασού. Το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, όπως ονομάζεται από τον παγκοσμίου φήμης Κρητικό συγγραφέα του “Αλέξη Ζορμπά” και του “Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται” μεταξύ άλλων, είναι ένα από τα αεροδρόμια στην Ελλάδα με το μεγαλύτερο αριθμό ετήσιων επισκεπτών.

Το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο, το κυριότερο αεροδρόμιο στην Κρήτη, είναι πολύ καλά εξοπλισμένο, και τα τερματικά του αρχικά φτιάχτηκαν στη δεκαετία του ’70. Παρόλο που πολλές ανακαινίσεις, βελτιώσεις και επεκτάσεις έχουν γίνει από τότε, το αεροδρόμιο πρόκειται να αντικατασταθεί από ένα πολύ μεγαλύτερο, το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει το 2015 στην περιοχή του Καστελίου, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί μεταξύ 5 και 10 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από τα αεροδρόμια της Κρήτης, και το κύριο αεροδρόμιο της Δυτικής Κρήτης. Για τους επισκέπτες στη Δυτική Κρήτη, κυρίως αυτούς στην περιοχή των Χανίων, το αεροδρόμιο των Χανίων αποτελεί το αυτονόητο σημείο εισόδου στην Κρήτη, καθώς η πόλη του Ηρακλείου απέχει περίπου 150 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων.

Το αεροδρόμιο των Χανίων ονομάζεται “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”, από τον διάσημο τοπικό επαναστάτη ενάντια στον οθωμανικό ζυγό κατά τον 18ο αιώνα. Θεωρείται το πιο σύγχρονο από τα αεροδρόμια στην Κρήτη. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου και απέχει 14 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Χανίων.

Τα αεροδρόμια στην Κρήτη συγκαταλέγονται στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στην Ελλάδα. Διαθέτουν εξαιρετικές υποδομές, τόσο για τις τοπικές όσο και για τις διεθνείς πτήσεις. Καθώς όλοι σχεδόν από τους, περισσότερους από 3 εκατομμύρια, ετήσιους επισκέπτες στην Κρήτη φτάνουν στο νησί με αεροπλάνο, τα αεροδρόμια της Κρήτης είναι μεγάλα και πολύ καλά οργανωμένα, προκειμένου να εξυπηρετούν άριστα τη μεγάλη κίνηση της θερινής περιόδου.

 

Βρείτε ξενοδοχεία στην Κρήτη >>