Αγία Μαρίνα Κρήτης

Αγία Μαρίνα Κρήτης: Ένα διάσημο θέρετρο λίγο έξω από την πόλη των Χανίων, που δικαιολογεί τη φήμη του.

Η Αγία Μαρίνα Κρήτης είναι ένα μεγάλο χωριό που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη των Χανίων και 2 χιλιόμετρα ανατολικά από το θέρετρο του Πλατανιά. Το όνομα “Αγία Μαρίνα” προέρχεται από την ομώνυμη εκκλησία που βρίσκεται στο παλιό χωριό. Μάλιστα, οι κάτοικοι της Αγία Μαρίνας είναι αρκετά θρήσκοι, κάτι που φαίνεται και από τις τέσσερις εκκλησίες του χωριού.

Εκτός από το παραθαλάσσιο χωριό, που επίσης ονομάζεται Κάτω Αγία Μαρίνα, υπάρχει και η Άνω Αγία Μαρίνα, ένα παραδοσιακό Κρητικό χωριό των Χανίων.

Στην Άνω Αγία Μαρίνα Κρήτης, θα βρείτε ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακά κρητικά φαγητά από χοιρινό, αρνί, κατσίκι και μοσχάρι, σε συνδυασμό με φρέσκα τοπικά αγροτικά προϊόντα.

Η Άνω Αγία Μαρίνα Κρήτης είναι επίσης γνωστή και για τη μυστηριώδη νεροσπηλιά, της οποίας το βάθος δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί. Η σπηλιά έχει ερευνηθεί εκτεταμένα από σπηλαιολόγους από κάθε γωνιά της Γης. Έχει επίσης ερευνηθεί και από αρχαιολόγους, γιατί στα αρχαία χρόνια χρησιμοποιήθηκε ως τόπος λατρείας.


Η παραλία της Αγίας Μαρίνας Κρήτης

Η απόλαυση της παραλίας είναι βασική ενασχόληση των επισκεπτών στην Αγία Μαρίνα. Αυτή η όμορφη, μήκους 2,5 χιλιομέτρων παραλία της Αγίας Μαρίνας, αποτελεί το κέντρο όλων των δραστηριοτήτων στο χωριό αυτό των Χανίων.

Η χρυσή άμμος στην παραλία της Αγίας Μαρίνα της Κρήτης, μαζί με την πλούσια βλάστηση και τα δέντρα γύρω από την παραλία, δημιουργούν ένα υπέροχο παραθαλάσσιο σκηνικό. Εκτός από το να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά, μπορείτε να κάνετε τις διακοπές σας πιο δραστήριες αξιοποιώντας τις ευκαιρίες για καλοκαιρινά σπορ στην παραλία, όπως το μπιτς-βόλεϊ και τα παιχνίδια στη θάλασσα, όπως το τζετ-σκι, η ιστιοσανίδα (windsurfing) και το αλεξίπτωτο θαλάσσης.

Στα ανοιχτά της παραλίας της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται το νησάκι Άγιοι Θεόδωροι ή Θοδωρού, με το χαρακτηριστικό επίμηκες σχήμα του. Αυτό το νησάκι, εκτός του ότι κάνει ακόμη πιο γραφικό το υπέροχο τοπίο της παραλίας της Αγίας Μαρίνας, έχει πλούσια ιστορία. Κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας στην Κρήτη, ένα μεγάλο οχυρό είχε χτιστεί πάνω στο μικρό νησάκι, το οχυρό του Αγίου Θεοδώρου. Εδώ βρισκόταν, επίσης, το παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων. Αυτά τα δύο έδωσαν το όνομά τους στο νησάκι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ότι οι Άγιοι Θεόδωροι αποτελούν τόπο διαμονής για τον προστατευόμενο πληθυσμό των αγριοκάτσικων της Κρήτης, των φημισμένων Κρι-Κρι.

Γύρω από την παραλία και τον κεντρικό δρόμο της Αγίας Μαρίνας Χανίων, υπάρχουν όλα όσα χρειάζεται ο επισκέπτης, από εκλεκτές ταβέρνες και εστιατόρια που σερβίρουν τοπική και διεθνή κουζίνα, μέχρι καφετέριες, μπαρ, μίνι μάρκετ, καταστήματα, φαρμακεία, τράπεζες, κλπ. Οι ανέσεις που προσφέρει η Αγία Μαρίνα στον επισκέπτη είναι εντυπωσιακές.


Αγία Μαρίνα Κρήτης: Η “καρδιά” της νυχτερινής ζωής στην περιοχή των Χανίων

Τα νυχτερινά κέντρα στην Αγία Μαρίνα της Κρήτης είναι μοναδικά και πασίγνωστα σε ολόκληρη τη Δυτική Κρήτη. Εδώ θα βρείτε κλαμπ-μύθους της νυχτερινής ζωής.

Τα τελευταία χρόνια, πολλά εξαιρετικά νυχτερινά κέντρα έχουν ανοίξει στην Αγία Μαρίνα της Κρήτης. Αυτά, μαζί με τη ζωηρή νυχτερινή διασκέδαση στο γειτονικό θέρετρο του Πλατανιά, αποτελούν πόλο έλξης για όσους αγαπούν τη διασκέδαση στα κλαμπ. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης των Χανίων, τόσο ντόπιοι όσο και επισκέπτες, που θέλουν να βγουν το βράδυ, έρχονται στην Αγία Μαρίνα και τον Πλατανιά για τη φημισμένη καλοκαιρινή νυχτερινή τους ζωή.

Η Αγία Μαρίνα Κρήτης είναι, επάξια, ένα πασίγνωστο θέρετρο. Με την όμορφη παραλία, τις πολλές ποιοτικές ταβέρνες και την ασύγκριτη νυχτερινή ζωή, που είναι φημισμένη σε όλη την περιοχή των Χανίων, η Αγία Μαρίνα Κρήτης είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσετε.

 

Βρείτε ξενοδοχεία στα Χανιά >>